Maioneză de avocado
Avocado – unii îl consideră fruct, alții legumă. Indiferent de păreri trebuie să știm că avocado este foarte sănătos și hrănitor, fiind bogat în vitamine: A,C,D,E,K, vitamine din complexul B, inclusiv acid folic, precum și o varietate de minerale: calciu, cupru, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, seleniu, zinc. Beneficiile consumului de avocado sunt multiple: reduce colesterolul, ne protejează de boli cardiovasculare, ajută în prevenirea și combaterea diferitelor tipuri de cancer, bogat în omega 9 acesta are un rol antiinflamator, contribuie la întărirea oaselor și a sistemului nervos,etc. Pentru a alege un avocado bun este necesar să nu aibă pete, lovituri sau zgârieturi. Dacă este copt trebuie sa fie moale la suprafață, iar dacă este crud se pune într-o pungă de hârtie alături de un măr galben sau o banană și se lasă 2-3 zile la copt, în loc întunecos.
Timp de preparare: 5 minute
Cost : aproximativ 5 ron
Ingrediente:
3 linguri ulei de măsline (sau alt ulei presat la rece)
2-3 linguri zeamă de lămâie
1-2 căței de usturoi (opțional)
sare neiodată după gust
Mod de preparare:
Curățăm avocado și îl punem într-un castron, adăugăm uleiul, zeama de lămâie, usturoiul, puțină sare și omogenizăm cu blenderul de mână până vom obține o pastă asemănătoare cu consistența maionezei.
Puteți urmari un scurt clip video AICI.